Woordje van de voorzitter

voorzitter

Beste EDK-leden

De vakantie periode is weer voorbij. We zijn de vakantie periode toch wel ingegaan met een goed gevoel want de repetities waren weer herstart. Weliswaar niet met de hele groep (zowel Slagwerk als Harmonieorkest) maar met ensembles. Dus, we hebben eruit gehaald wat er in zit en het was erg mooi om de ensembles van het harmonie orkest een optreden te laten verzorgen naar elkaar toe. Goed en veilig georganiseerd en een interessante muzikale wending, ook voor de toekomst. Slagwerkgroep had nog een afsluitende BBQ in een ontspannen sfeer. 

Waarschijnlijk was het voor iedereen toch een andere vakantie dan anders. Ik hoop van harte dat iedereen gezond is gebleven en dat iedereen van deze “andere” vakantie heeft kunnen genieten. Misschien in Nederland gebleven en gezien hoe mooi en divers Nederland is. Voor mij was het ook fietsen in Nederland (Zwolle en Leiden) en fietsen in Slovenië rond het Triglav Nationaal Park. Een rustig land (2 miljoen inwoners) met veel mooie natuur.  Maar de vakantie vliegt (nu figuurlijk) toch wel voorbij en ondertussen zijn de scholen begonnen en ook m.b.t. de muzikale activiteiten staat iedereen weer te popelen om te beginnen.

We beseffen nu wel goed hoe belangrijk het verenigingsleven is en wat we missen zonder alle sociale activiteiten. Dus, gelukkig gaan de Kattendans deuren weer open met dezelfde regels als voor de vakantie. Helaas is dat nog steeds verre van normaal. Want we kunnen nog steeds niet met de volledige orkesten repeteren en de fietstocht is ook al afgeblazen. Maar, we moeten zoeken naar mogelijkheden.

Sinds 1887 zijn er heel wat moeilijke tijden geweest, waaronder 2 wereldoorlogen dus deze corona crisis moeten we toch ook het hoofd kunnen bieden. Nogmaals, we beseffen nu beter wat we missen dus ik denk dat we hier uiteindelijk wel eens sterker uit kunnen komen. Veerkracht, saamhorigheid, creativiteit. Het zijn termen die we de komende tijd nodig hebben.

Waar kunnen we eventueel wel repeteren met een volledig orkest? Welke invulling kunnen we geven aan de geplande concertdata? Etc. Dus, er is weer een hoop werk aan de winkel en gelukkig hebben we een enorme hoeveelheid vrijwilligers die allemaal hun uiterste best zullen doen om de toekomst weer in te gaan richten. Alvast heel hartelijk dank aan iedereen die straks weer mee helpt met het “oprichten” van de vereniging middels het hervatten van de activiteiten. Ik hoop jullie snel weer te zien bij de repetities en vooral: blijf gezond !! 

Groeten,Frank

Scroll naar boven