Voorzitter blikt terug op 2021

voorzittershamer

Net als vorig jaar is de tijd tussen kerst en nieuw een mooie tijd om het jaar eens te overdenken. Net als velen heb ik verplichte vrije dagen en alhoewel ik toch heel wat om handen heb is er altijd wel wat tijd om een stukje te schrijven voor de EDK nieuwsbrief.

Hoewel Ger Antonis altijd echt een heel mooi verhaal kan maken van elke EDK activiteit, denk ik toch dat het jaarverslag 2021 het korste jaarverslag ooit zal worden. Vele activiteiten werden gepland en “afgeblazen”. Figuurlijk helaas.

Je merkt toch dat het geloof in het doorgaan van een activiteit minder wordt waardoor uiteraard de motivatie voor het plannen en de voorbereidingen ook achteruit gaat.  Dus hoop ik dat de overheid snel weer perspectief kan bieden. Hiermee bedoel ik het vooruitzicht op het plannen en doorgaan van een activiteit. Want, zoals Aristoteles al zei: de mens is een sociaal dier, we zijn niet gemaakt om alleen te leven.

Als er weer perspectief is dan weet ik zeker dat alle EDK leden met hernieuwd enthousiasme daar naar uitzien. We hebben laten zien dat we een sterke club zijn, echt iedereen was aanwezig bij die eerste repetitie tijdens de periode van de versoepelingen. Een heel mooi kippenvelmomentje en een teken dat onze leden sterk en trouw zijn en dat muziek blijft verbinden. De opname van het najaarsconcert was dan ook fantastisch.

We hebben als bestuur weer een kleine attentie rondgebracht en ik kon natuurlijk niet bij elk adres koffie drinken maar, waar ik koffie dronk, werd ik wel blij. Behalve de koffie proefde ik namelijk realisme, positivisme en optimisme: je er bij neerleggen, het is niet anders, blijven sporten, blijven spelen, naar buiten, dingen oppikken die wel kunnen, genieten van de intensere momenten met familie en vooral ook de verwachting dat we met de EDK weer snel met elkaar muziek kunnen maken. Dus daar gaan we vanuit, volgens de wijze lessen van Shakespeare:

Is ’t hart van zware zorgen krank,
en dof en droef ’t gemoed,
Muziek maakt, met haar zilvren klank,
spoedig weer alles goed.

Ik wens jullie en jullie familie een heel gelukkig 2022 toe. Blijf gezond en tot snel !!!

Frank

PS: terwijl ik dit schrijf weet ik ook dat in huize Janus Sengers de hoopvolle kersttijd dit jaar overschaduwd werd door het overlijden van Lenie. Janus met Lenie betekenden veel voor de EDK en voor de gehele Bergeijkse gemeenschap. Enorm trouwe leden en concert bezoekers, gecombineerd met veel vrijwiligerswerk. We wensen Janus met zijn gezin heel veel sterkte toe met dit verlies.

Scroll naar boven