EDK presenteert ‘Music Night’

Zoals u misschien nog weet uit ons vorige bericht hebben we beloofd dat op 12 en 13 november het dak van de Kattendans afgaat, gelukkig alleen in figuurlijke zin anders worden ze niet blij daar in dat mooie nieuwe Theater De Kattendans.

Samen met 3 geweldige zangers en een koor gaan we er een spetterende avond van maken. De eerste zangeres die we aan u willen voorstellen is  Rosa Spruit. Het begon al op de basisschool. Liedjes waar de mensen stil van werden. Een stem recht door zee in staat om te treffen in het hart. Nu op 22 jarige leeftijd zingt ze de mooiste songs uit de recente popgeschiedenis en ook wat eigen nummers. Kraakheldere stem met een lichte country snik. ‘Nachtegaal van de Hutten’ het boerengehucht in het verre buitengebied van Bergeijk waar ze vandaan komt. 

Afgelopen jaar ontving ze een subsidie van Fonds Podium Kunsten en van het Sena Muziekproductiefonds voor haar project ‘Tussen Stad en Platteland’. In het kader daarvan deed ze 7 uitverkochte zomerconcerten in de Hutten in Bergeijk en inmiddels heeft  ze haar gelijknamige eerste album uitgebracht. Eerder stond ze samen met Niels Verhoeve in een uitverkochte Kattendans en Muzenval en speelde op vele mooie plekken in het hele land.

Ook Lenneke Brussé is een talentvolle zangeres. De liefde voor muziek heeft ze in Valkenswaard ontdekt waar ze regelmatig te zien en horen was in Theater De Hofnar. De 26 jarige Lenneke heeft muziek gestudeerd maar toch gekozen voor een baan in het bedrijfsleven. Naast haar 40-urige werkweek heeft ze al aan veel mooie projecten meegewerkt; van Studio 21 tot de Wisseloord Studio’s, van Radio 2 Cappuccino tot aan Sisters of Soul Tribute Band. 

Ook heeft ze meegewerkt aan de Proost Dinnershow te Budel waar ze Luca Bruijnaers heeft leren kennen. Hij is de derde zanger die aan dit mooie concert meewerkt. Luca is 31 jaar en ook hij heeft een ‘gewone’ baan in het bedrijfsleven. Naast dit werk staat hij al heel wat jaren op het podium. In het begin vooral met bands die uiteindelijk de welbekende (inter)nationale “15 minutes of Fame” brachten via NPO3FM, RADIO538, SZIGET, VOLT en SOLAR festival. Daarna heeft hij veel projecten met koren en harmonieën gedaan. Van 2018 tot 2020 speelde ook hij in de Proost Dinnershow te Budel. De klik tussen Luca en Lenneke was dusdanig dat ze niet alleen als zangduo maar ook privé verder zijn gegaan. Ze zingen samen veel op bruiloften en borrels. Daarnaast doen ze ook geregeld samen een project zoals dit mooie concert met Koninklijke Harmonie Echo der Kempen.

Om het concert helemaal compleet te maken verleend ook Vocalgroep Stringz haar medewerking aan dit concert. Na een aantal jaren gezongen te hebben in wisselende samenstellingen, zingt Vocalgroep StringZ onder leiding van Riet Heesterbeek nu zo’n half jaar in een vaste bezetting. Ze hebben al heel wat uitvoeringen op hun naam staan. Een van de leukste uitvoeringen was bij ‘Den Bosch goes á capella’. De jury was zeer lovend. In april van dit jaar hebben ze 6 maal een uitverkochte zaal gehad in een coproductie met toneelvereniging Westerhoven met het stuk ‘Koetsie koe’. Ook hebben ze deelgenomen aan het ‘Valkenswaard Volkorenfestival’. Vocalgroep StringZ bestaat uit 4 mannen en 8 vrouwen en zingen 5 tot 10-stemmig. Veelal a capella. De meeste arrangementen zijn gemaakt door de muzikaal leider Riet Heesterbeek en Riet zingt zelf ook mee.

Ga met ons mee op deze muzikale reis door de 20ste en 21ste eeuw. Liedjes van Coldplay, Ramses Shaffy, Bløf, George Michel, Gershwin en nog veel meer.

Zaterdag 12 november 20.00 uur en Zondag 13 november 14.00 uur

 

Kaarten zijn te verkrijgen via www.kattendans.nl

Scroll naar boven