Uitwisselingsconcert ’t Hermenieke van Bergeijk

’t Hermenieke van Bergeijk

Het is niet toevallig dat het jaarlijkse concert in het voorjaar van Koninklijke Harmonie Echo der Kempen deze titel heeft gekregen. Op zaterdag 15 april zullen we samen met de Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning uit Beek en Donk een sfeervol concert verzorgen in Theater ‘De Kattendans’.

Van onze eigen harmonie is het bekend dat ’t Hermenieke van Bergeijk het lijflied is, velen van u hebben het al eens uit volle borst meegezongen na afloop van een concert. Dat dit ook het lijflied is van de Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning (O&U) uit Beek en Donk is hier minder bekend. Ook bij hen wordt dit regelmatig uit volle borst gezongen. De kans is dan ook groot dat na afloop van dit concert het samen zingen en spelen van ’t Hermenieke voor nóg meer kippenvel zorgt.

O&U speelt al jaren in de hoogste klasse van de blaasmuziek, de concertafdeling, en staat onder leiding van dirigent Harry Vorselen. Via de muziek nemen zowel O&U als Harmonie Echo der Kempen onder leiding van dirigent Frank Steeghs u deze avond mee op een rondreis langs verschillende landen. We belanden in Spanje met Valencian Widow van Aram Khachaturian en Il Concerto van Oscar Navarro met als solist klarinettist Jodie Pijper. Japan doen we aan met het sfeervolle ‘Les Trois Notes du Japon’ van Mashima en in Afrika kunnen we via ‘Jungla’ van Ferrer Ferran genieten van de traditionele dansen om de geesten van voorouders en de natuurgeesten aan te roepen. Dit en nog meer mooie werken zorgen voor een avond vol prachtige symfonische blaasmuziek.
We nodigen u dan ook van harte uit om te komen luisteren naar deze muzikale rondreis.
Zaterdag 15 april in Theater De Kattendans.
Aanvang 20.00 uur

kaarten á €7.50 te verkrijgen via www.kattendans.nl

Scroll naar boven