Koninklijke Harmonie Echo der Kempen gaat ‘op concours’

Op zondag 26 november zal het harmonieorkest van onze  Koninklijke Harmonie ‘Echo der Kempen’ o.l.v. dirigent Frank Steeghs deelnemen aan het ‘Concertconcours voor Blaasorkesten’ in theater De Schalm te Veldhoven. Het harmonieorkest komt uit in de 1ste divisie en zal om 18.25 uur spelen. Kaarten zijn te bestellen via de webshop van www.brabantse-muziekbond.nl. Op deze site kunt u ook vinden welke orkesten er nog meer spelen.

De afgelopen maanden zijn er vele uren gerepeteerd door de muzikanten, alleen, in groepen en met het complete orkest. Iedere noot werd onder de loep genomen, elk samenspel verfijnd, de puntjes op de ‘i’ gezet. Dit om het beste wat het orkest in huis heeft naar boven te halen. De werken die tijdens dit concours beoordeeld zullen worden zijn; Wind Sketches van Philip Sparke en Trois Notes du Japon van Toshio Mashima. Misschien heeft u al het geluk gehad deze werken te horen tijdens ons jaarlijkse Concert in het Najaar ‘Imagine’ dat het harmonieorkest samen met de slagwerkgroep heeft verzorgd op 11 november jl. Het is prachtige muziek die tot de verbeelding spreekt. In Wind Sketches wordt, zoals de titel al doet vermoeden, de wind in al zijn vormen muzikaal verklankt. In Trois Notes du Japon worden drie belangrijke momenten uit de Japanse cultuur uitgebeeld. Een ode aan de Japanse Kraanvogel, riviergeluiden in de winter en een collage van Japanse zomerfestivals waaronder het Nebuta festival in Aomori met prachtige ritmische muziek.

Een deskundige jury zal het harmonieorkest beoordelen op items als intonatie, klankvorming, techniek, articulatie, dynamiek en uitvoering. Een concours is een middel om het niveau van een orkest te meten, en de jury geeft nuttige opmerkingen, die gebruikt kunnen worden om het niveau te handhaven of te verbeteren.

Wij nodigen u van harte uit om ons te komen steunen en supporteren.

Mocht u deze datum bezet zijn, in de voorbereiding naar het concours zijn we uitgenodigd door harmonie L’Union Fraternelle uit Zeelst (Veldhoven). Deze harmonie staat bekend om de diversiteit aan concerten die ze verzorgen, van rockconcert tot koorwerk, van jazz tot klassiek en staat o.l.v. dirigent Jacques Claessens.  Samen met hen zullen we een concert te verzorgen op zondag 19 november in theater de Schalm in Veldhoven. Aanvang 20.15 uur.  Kaarten zijn te verkrijgen via www.deschalm.com. Ook voor dit concert nodigen we u van harte uit.

 

Scroll naar boven