• Naamloos-3.jpg
  • Naamloos-5.jpg
  • Naamloos-2.jpg
  • Naamloos-6.jpg
  • Naamloos-1.jpg
  • Naamloos-4.jpg

242T00 logo instagram1a 242T006 logo flickr1a 242T006 logo facebook1a 242T006 logo twitter1a 242T006 youtube1a 242T006 email1a

skype4 4PUBQUIZ - April 2020 zou natuurlijk in het teken hebben gestaan van drie keer een uitverkochte Kattendans met het slagwerkspektakel 'Percussion Meets Arts'. Het liep allemaal uiteraard wat anders. Om elkaar niet uit het oog te verliezen tijdens deze periode zonder repetities organiseerden Twan Jansen en Joost Bottram een heuse 'Digitale Pubquiz'. 

frankie

Beste EDK-leden,

Het is een rustige maand geweest sinds mijn vorig schrijven. Blijf thuis !!!!

Toch gaan Lintjesdag, Koningsdag, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag natuurlijk wel voorbij en weliswaar gaat het niet “gewoon door” maar het gaat wel door: op een hele speciale manier. Het begon heel leuk en positief met de fijne, verdiende verrassing voor ons aller Paul Christiaans. Volkomen verrast was hij toen op vrijdagochtend de burgmeester op zijn grasveld stond en hem de koninklijke onderscheiding “overhandigde”. Er was muziek geregeld door de vriendengroep binnen de EDK, volgens de RIVM richtlijnen, daarvoor hartelijk dank. Namens, de EDK feliciteren we hierbij Paul natuurlijk nogmaals van harte met deze onderscheiding vanwege het vele vrijwilligerswerk dat hij voor de EDK heeft verricht. Natuurlijk komen we hier op een later moment nog eens op terug om de onderscheiding wat meer luister bij te zetten.

voorzittershamer
Beste EDK-leden,

Het is een onzekere tijd waarin we ons op dit moment bevinden. Ik vind het moeilijk om over corona te schrijven, want de berichtgeving is soms tegenstrijdig en feit is dat niemand weet wat uiteindelijk de gevolgen zijn. Want weer iemand die schrijft over misschien dit, misschien dat, het kan zijn dat, waarschijnlijk zus, misschien zo, daar zit ook niemand op te wachten. Dus vind ik het moeilijk, want je wilt graag duidelijkheid geven naar leden m.b.t. repetities, concertdata, meer-jaren planning, etc. Helaas is dat nu dus nog niet mogelijk.

sambaband 2020BERGEIJK – De carnaval is weer uit de benen en we gaan alweer richting Halfvasten. Tijd om nog één keer terug te blikken op een prachtig feest: carnaval 2020. Een feest dat niet kan zonder muziek! Reden voor Harmonie Echo der Kempen om flink uit te pakken met deelnames aan optochten en optredens in cafés en zalen. Sowieso was de EDK dit jaar hofleverancier voor diverse carnavalsverenigingen. Prins Pantalon (slagwerker Pieter van de Broek) en Prinses Anke (Theuws, klarinettiste) regeerden over Teutengat en Jeugdprins Bas (Tijssen, fluitist) zwaaide de scepter in het Rommegat. Zowel het Teutengat als het Rommegat werden dan ook meermalen bezocht door DE Sambaband en Zonder Drank Ginne Klank, aangevuld met jeugdleden van YEP en jeugdorkest.

20200322 A3 Poster Bergeijk 1HOOG BEZOEK - Harmonie Echo der Kempen ontvangt op zondag 22 maart ‘Koninklijk’ bezoek! Niet Koning Willem-Alexander, Koningin Maxima of Prinses Amalia komt langs, maar wel de muzikanten van de Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning (O&U) uit Beek en Donk. Eén van de beste amateurorkesten van Nederland! 

PHOTO 2020 01 20 09 34 03Afgelopen zondag op 19 januari werd weer het jaarlijkse solistenconcours in Bladel gehouden. Zoals elk jaar werd dit weer georganiseerd door Koninklijke Harmonie l’Union met ondersteuning van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen en uiteraard ook nu weer met een grote afvaardigingen van muzikanten van de Echo der Kempen. 22 jonge muzikanten – 15 blazers en 7 slagwerkers - namen deel aan het concours. Evenals vorig jaar was het weer een ware 1e prijzenregen.

Bas TijssenSOLISTENCONCOURS – Bergeijk is op zondag 19 januari goed vertegenwoordigd op het Solistenconcours in Bladel. Maar liefst 21 muzikanten van Harmonie Echo der Kempen zullen zich daar van hun beste kant laten zien. Daarmee is de EDK hofleverancier van het jaarlijkse, door Harmonie l’Union, georganiseerde Solistenconcours.

frankie

WOORDJE VAN DE VOORZITTER - 2019 zit er al weer bijna op. Zelfs een heel jaar vliegt voorbij, dus toch zeker een dag vliegt voorbij. Zorg dat je geniet van elke dag. Een dag geen muziek gemaakt of geluisterd is een dag niet geleefd. Maar wat dat betreft hebben we weer genoeg geleefd en is het een mooi jaar geweest. Natuurlijk is het moeilijk om hoogtepunten te benoemen omdat je het risico loopt bepaalde zaken te vergeten.

Gijs2SOLISTENFESTIVAL - Het Solistenfestival van Harmonie Echo der Kempen was een groot succes. Tientallen jonge muzikanten lieten op zondag 15 december in Gemeenschapshuis Terlo horen uit welk hout ze gesneden zijn. De meeste deelnemers doen volgende maand ook mee aan het Solistenconcours in Bladel. Hun optreden op ‘t Loo was de ideale voorbereiding voor dit evenement.

kerstbal kleinKERSTCONCERT – Om in de ultieme kerstsfeer te komen bezoek je ook dit jaar weer het kerstconcert van Harmonie Echo der Kempen. Dit jaar voor het eerst in samenwerking met het koor Pur Sang. Maar liefst 50 jaar lang gaven Gemengd Koor d’Eyckelbergh en Harmonie Echo der Kempen samen een Kerstconcert. Maar daar kwam vorig jaar helaas een eind aan. Maar niet getreurd. Harmonie Echo der Kempen heeft een nieuwe partner gevonden voor het Kerstconcert: zanggroep Pur Sang.

Agenda EDK

Overige evenementen

Overzicht van overige EDK-evenementen.

Steun Echo de Kempen en koop via Sponsorkliks

Powered by: Webdesign en CMS powered by Jansen Internetservice
| ©2020 Koninklijke harmonie Echo der Kempen | info@echoderkempen.nl | Secr.: Tijmstraat 14 - 5571 HS Bergeijk |

Privacyverklaring Echo der Kempen

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd