• Naamloos-5.jpg
  • Naamloos-3.jpg
  • Naamloos-2.jpg
  • Naamloos-6.jpg
  • Naamloos-4.jpg
  • Naamloos-1.jpg

242T00 logo instagram1a 242T006 logo flickr1a 242T006 logo facebook1a 242T006 logo twitter1a 242T006 youtube1a 242T006 email1a

sambaband 2020BERGEIJK – De carnaval is weer uit de benen en we gaan alweer richting Halfvasten. Tijd om nog één keer terug te blikken op een prachtig feest: carnaval 2020. Een feest dat niet kan zonder muziek! Reden voor Harmonie Echo der Kempen om flink uit te pakken met deelnames aan optochten en optredens in cafés en zalen. Sowieso was de EDK dit jaar hofleverancier voor diverse carnavalsverenigingen. Prins Pantalon (slagwerker Pieter van de Broek) en Prinses Anke (Theuws, klarinettiste) regeerden over Teutengat en Jeugdprins Bas (Tijssen, fluitist) zwaaide de scepter in het Rommegat. Zowel het Teutengat als het Rommegat werden dan ook meermalen bezocht door DE Sambaband en Zonder Drank Ginne Klank, aangevuld met jeugdleden van YEP en jeugdorkest.

20200322 A3 Poster Bergeijk 1HOOG BEZOEK - Harmonie Echo der Kempen ontvangt op zondag 22 maart ‘Koninklijk’ bezoek! Niet Koning Willem-Alexander, Koningin Maxima of Prinses Amalia komt langs, maar wel de muzikanten van de Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning (O&U) uit Beek en Donk. Eén van de beste amateurorkesten van Nederland! 

PHOTO 2020 01 20 09 34 03Afgelopen zondag op 19 januari werd weer het jaarlijkse solistenconcours in Bladel gehouden. Zoals elk jaar werd dit weer georganiseerd door Koninklijke Harmonie l’Union met ondersteuning van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen en uiteraard ook nu weer met een grote afvaardigingen van muzikanten van de Echo der Kempen. 22 jonge muzikanten – 15 blazers en 7 slagwerkers - namen deel aan het concours. Evenals vorig jaar was het weer een ware 1e prijzenregen.

Bas TijssenSOLISTENCONCOURS – Bergeijk is op zondag 19 januari goed vertegenwoordigd op het Solistenconcours in Bladel. Maar liefst 21 muzikanten van Harmonie Echo der Kempen zullen zich daar van hun beste kant laten zien. Daarmee is de EDK hofleverancier van het jaarlijkse, door Harmonie l’Union, georganiseerde Solistenconcours.

frankie

WOORDJE VAN DE VOORZITTER - 2019 zit er al weer bijna op. Zelfs een heel jaar vliegt voorbij, dus toch zeker een dag vliegt voorbij. Zorg dat je geniet van elke dag. Een dag geen muziek gemaakt of geluisterd is een dag niet geleefd. Maar wat dat betreft hebben we weer genoeg geleefd en is het een mooi jaar geweest. Natuurlijk is het moeilijk om hoogtepunten te benoemen omdat je het risico loopt bepaalde zaken te vergeten.

Gijs2SOLISTENFESTIVAL - Het Solistenfestival van Harmonie Echo der Kempen was een groot succes. Tientallen jonge muzikanten lieten op zondag 15 december in Gemeenschapshuis Terlo horen uit welk hout ze gesneden zijn. De meeste deelnemers doen volgende maand ook mee aan het Solistenconcours in Bladel. Hun optreden op ‘t Loo was de ideale voorbereiding voor dit evenement.

kerstbal kleinKERSTCONCERT – Om in de ultieme kerstsfeer te komen bezoek je ook dit jaar weer het kerstconcert van Harmonie Echo der Kempen. Dit jaar voor het eerst in samenwerking met het koor Pur Sang. Maar liefst 50 jaar lang gaven Gemengd Koor d’Eyckelbergh en Harmonie Echo der Kempen samen een Kerstconcert. Maar daar kwam vorig jaar helaas een eind aan. Maar niet getreurd. Harmonie Echo der Kempen heeft een nieuwe partner gevonden voor het Kerstconcert: zanggroep Pur Sang.

solisteSOLISTENFESTIVAL – Altijd al wel eens willen horen hoe goed onze jonge muzikanten echt zijn? Kom dan op zondag 15 december luisteren tijdens het Solistenfestival in Café-Zaal De Gouden Leeuw. Jonge muzikanten van Harmonie Echo der Kempen beleven dan hun ‘generale repetitie’ voor het Solistenconcours in Bladel.

andere tijden EDK1ANDERE TIJDEN EDK - Ook in 1930 deed de fanfare Echo der Kempen weer mee aan een muziekwedstrijd. Deze keer wat dichter bij huis in Schijndel. Weer werd het een groot succes met het bekende feest na afloop. Aldus beschreven door F.J.C. Aarts in zijn handgeschreven boek "De Echo der Kempen", wat door onze chroniquer Ger Antonis uit de mottenballen werd gehaald. Waarvoor dank!

jeugdorkest vertellen geblazenVERTELLEN GEBLAZEN TERUGBLIK – ‘Hoogstaand en vooral erg leuk!’ Dat was de algemene reactie van het publiek op het concert ‘Vertellen Geblazen’ dat het jeugdorkest en harmonieorkest van Echo der Kempen op zaterdag 9 en zondag 10 november uitvoerden in Theater De Kattendans. De orkesten werden tijdens dit tweeluik bijgestaan door de verhalenverteller Frans Limburg en de danseressen van SiDanza uit Steenstel.

Agenda EDK

22/03 Voorjaarsconcert 'Hoog bezoek'

Voorjaarsconcert harmonieorkest m.m.v. O&U uit Beek en Donk - 14 uur in de Kattendans - harmonieorkest

20/04 Repetitie Slagwerkgroep

Extra repetitie om 19 uur in de Kattendans

20/04 Repetitie harmonieorkest in Gemeenschapshuis Terlo

Repetitie harmonieorkest in Gemeenschapshuis Terlo, start 20 uur

Overige evenementen

Overzicht van overige EDK-evenementen.

Steun Echo de Kempen en koop via Sponsorkliks

Powered by: Webdesign en CMS powered by Jansen Internetservice
| ©2020 Koninklijke harmonie Echo der Kempen | info@echoderkempen.nl | Secr.: Tijmstraat 14 - 5571 HS Bergeijk |

Privacyverklaring Echo der Kempen

Our website is protected by DMC Firewall!