• Naamloos-6.jpg
  • Naamloos-3.jpg
  • Naamloos-5.jpg
  • Naamloos-4.jpg
  • Naamloos-1.jpg
  • Naamloos-2.jpg

242T00 logo instagram1a 242T006 logo flickr1a 242T006 logo facebook1a 242T006 logo twitter1a 242T006 youtube1a 242T006 email1a

frankieWOORDJE VAN DE VOORZITTER - Het muzikale seizoen 2018-2019 zit erop. Het was wederom een mooi seizoen met vele hoogtepunten en nieuwe dingen. Aan creativiteit en ideeën geen gebrek. Zo was onder andere het ouder-jeugdorkest tijdens het solistenfestival een zeer geslaagd initiatief. Helaas waren er weinig blazersklassen waardoor we bij Let’s Play (te) weinig aanmeldingen hebben gehad. Die trend moet in 2019-2020 omslaan want dat is toch de basis van het harmonieorkest van de toekomst. Bij de slagwerkers is op dit moment geen tekort aan leden en de sfeer zit er goed in. Heel mooi om te zien.

Evenementen
Een meerjarenplanning is opgezet en allemaal hebben we mooie evenementen om naar uit te zien. Het muzikaal opluisteren van de herdenkingen van Operation Market Garden van 75 jaar geleden lijken mij zeer indrukwekkend. Dus doe mee!!! Dan hebben we de deelnames aan het NK-blazers. En natuurlijk het themaconcert in het najaar en het solistenfestival. Een kerstconcert zonder Gemengd Koor D’Eyckelbergh. Wat levert dat weer voor nieuwe ideeën op? Plus een speciaal slagwerkconcert in het voorjaar van 2020. Etcetera.

Achter de tap
De laatste activiteiten van het seizoen waren succesvol. Onze vereniging heeft een goede bijdrage geleverd aan het 25-jaar Kattendans concert met Andre Hazes en Danny Vera. We hebben een mooi bedrag verdiend voor de vereniging en bovenal zijn we gewaardeerd omdat we een geoliede machine vormen achter de tap. Dat vergt een gedegen organisatie en samenwerking, en daar zijn we goed in. Dus laten we dat bij het Ploegfestival herhalen. Bij deze wederom vele vrijwilligers gevraagd en DOE mee want het is vooral ook LEUK !!! (AUB aanmelden ZSM bij Paul Christiaans)

Kioskconcert
Het jeugdorkest gaf 2x een zeer mooi optreden op 30 juni bij de natuurtuin op het Loo en de dag daarna is het seizoen 2018-2019 afgesloten met het kioskconcert. Weliswaar “traditioneel” maar toch stap voor stap iets anders. Nu was namelijk de straat afgesloten, er was meer PR werk gedaan en het programma was wat gevarieerder ingedeeld. Er was overduidelijk meer publiek dan vorig jaar en hoewel het niet overal vlekkeloos ging heeft het publiek dat zeker niet gehoord en waren de reacties overweldigend positief.

Zomerorkest
Even nog een belangrijke vermelding voor diegenen die op 27 juli niet op vakantie zijn, want voor hen heb ik een aanrader. Namelijk het Zomerorkest Nederland treedt op in Bergeijk (meer info op www.zomerorkest.nl). Onze vereniging faciliteert deze dag waarbij elk jeugdlid van de EDK gratis mee mag doen met de workshops overdag en om 16.30 volgt dan een spetterend optreden bij de kiosk. Meer PR volgt nog in de Eyckelbergh.

En tot ziens weer in augustus met op 17 augustus het optreden bij de bruiloft van Steven Kleiberg, 18 augustus Zomercarnaval en op 19 augustus 2019 (harmonieorkest) en 21 augustus 2019 (slagwerkgroep) hebben we de eerste repetities. De eerste repetitie van het harmonieorkest hebben we meteen een speciale jubilaris.

Ik wens eenieder een prettige vakantie en een behouden thuiskomst!!!

Agenda EDK

19/01 Solistenconcours

Solistenconcours in Bladel met deelname van 21 jeugdleden van de EDK

26/01 Repetitiedag slagwerkgroep

Repetitiedag slagwerkgroep van 10:00 uur tot 17:00 uur

02/02 Jaarvergadering slagwerkgroep

Jaarlijkse vergadering voor leden van de slagwerkgroep

Overige evenementen

Overzicht van overige EDK-evenementen.

Steun Echo de Kempen en koop via Sponsorkliks

Powered by: Webdesign en CMS powered by Jansen Internetservice
| ©2020 Koninklijke harmonie Echo der Kempen | info@echoderkempen.nl | Secr.: Tijmstraat 14 - 5571 HS Bergeijk |

Privacyverklaring Echo der Kempen

Our website is protected by DMC Firewall!