• Naamloos-6.jpg
  • Naamloos-3.jpg
  • Naamloos-2.jpg
  • Naamloos-1.jpg
  • Naamloos-4.jpg
  • Naamloos-5.jpg

242T00 logo instagram1a 242T006 logo flickr1a 242T006 logo facebook1a 242T006 logo twitter1a 242T006 youtube1a 242T006 email1a

Vertellen Geblazen 385BERGEIJK - Op zaterdag 9 en zondag 10 november is het 'Vertellen Geblazen' in Theater de Kattendans. Sprookjes, sagen en verhalen worden verteld op muziek van het jeugd- en harmonieorkest met medewerking van verhalenverteller Frans Limburg en balletschool SiDanza! 

Verhalenverteller
Frans Limburg is acteur, zanger en verhalenverteller. Al op jonge leeftijd is hij bezig met muziek, zang en theater. Na een korte carrière als stuurman in de koopvaardij neemt hij de definitieve stap naar het podium. Via het conservatorium komt hij in de musicalwereld terecht, waar hij schittert in theaterproducties van onder andere Joop van den Ende. Daarnaast treedt hij op met fanfares en harmonieorkesten als zanger en verhalenverteller.

Onder begeleiding van het jeugdorkest van Harmonie Echo der Kempen vertelt hij op 9 en 10 november het verhaal over De Rattenvanger van Hamelen en ook zingt hij het zelf geschreven lied Donder en Bliksem. Begeleid door het harmonieorkest kruipt Limburg in de huid van kapitein Ahab die jaagt op de walvis Moby Dick. Een wereldberoemd verhaal geschreven door de Amerikaanse schrijver Hermann Melville.

Notenkraker
De sierlijke balletdanseressen van SiDanza uit Steensel dansen onder begeleiding van het harmonieorkest de Notenkraker Suite voor u. Dit kerstsprookje is als een kinderdroom die uitkomt: het meisje Clara komt in een magische winterwereld van levend speelgoed terecht. Een prachtig schouwspel dat u niet mag missen!

Gallimaufry
Voor het muziekwerk Gallimaufry liet componist Guy Woolfenden zich inspireren door het toneelstuk Hendrik IV van Shakespeare. Het verhaal gaat over verhaal van prins Harry, de toekomstige koning Hendrik V van Engeland. Het is een wilde jongeman die omgaat met criminelen en gewone burgers. Hij brengt zijn tijd door in ongure herbergen en helpt zijn 'vrienden' om zijn vaders schatkist te beroven. Maar later in het verhaal verandert de jongeman van een complete nietsnut in een edele leider, die de rebellenopstand tegen zijn vader bedwingt en zo het koninkrijk redt. Het harmonieorkest, onder leiding van Frank Steeghs, brengt dit heroïsche verhaal prachtig muzikaal tot leven in zes delen Gallimaufry.

Kom dus op zaterdag 9 of zondag 10 november naar 'Vertellen Geblazen' van Harmonie Echo der Kempen. Kaarten kosten 13,50 euro en zijn verkrijgbaar op www.kattendans.nl.

Agenda EDK

19/01 Solistenconcours

Solistenconcours in Bladel met deelname van 21 jeugdleden van de EDK

26/01 Repetitiedag slagwerkgroep

Repetitiedag slagwerkgroep van 10:00 uur tot 17:00 uur

02/02 Jaarvergadering slagwerkgroep

Jaarlijkse vergadering voor leden van de slagwerkgroep

Overige evenementen

Overzicht van overige EDK-evenementen.

Steun Echo de Kempen en koop via Sponsorkliks

Powered by: Webdesign en CMS powered by Jansen Internetservice
| ©2020 Koninklijke harmonie Echo der Kempen | info@echoderkempen.nl | Secr.: Tijmstraat 14 - 5571 HS Bergeijk |

Privacyverklaring Echo der Kempen

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd