Orkesten – Harmonieorkest

Het Harmonieorkest is het grootste orkest binnen Echo der Kempen. Het telt een dikke 70 muzikanten, die onder leiding staan van Frank Steeghs.

Het harmonieorkest geeft ieder jaar vaste concerten zoal de concerten in het voor- en najaar, het opluisteren van de Dodenherdenking en het sfeervolle kerstconcert op 1ste Kerstdag. Het orkest onderscheidt zich door het continue streven naar kwaliteit op het niveau van de eerste divisie. We laten dat hoge niveau niet alleen zien tijdens concoursen, maar juist ook bij alle concerten en optredens of het nu lichte muziek of symfonische blaasmuziek betreft. Bijzondere projecten en themaconcerten maken de Echo der Kempen speciaal.

Hierbij vergeten we onze oorsprong niet; we zijn een vereniging met haar wortels in de Bergeijkse gemeenschap en de regio. ’t hermenieke uit Bergeijk’. Ons orkest bestaat niet alleen uit muzikanten uit eigen dorp, ook muzikanten van buiten Bergeijk maken deel uit van ons orkest.

De binding en saamhorigheid binnen de vereniging vinden we heel belangrijk. Onze wekelijkse repetitieavond moet naast een muzikale prestatie ook een gezellige avond voor de leden zijn. De ‘derde’ helft vinden we dan ook belangrijk.

De repetitieavond van het harmonieorkest is op maandagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur in Theater de Kattendans. Kom vooral een keer luisteren!

Frank Steeghs

Frank Steeghs  (1967) studeerde trompet en hafa-directie aan de conservatoria van Maastricht en Utrecht. Zijn docenten waren Theo Wolters, Sef Pijpers, Danny Oosterman en Jan Cober. In beide hoofdvakken behaalde hij de Master-titel.

Tijdens zijn studie speelde hij in het Nationaal Jeugd Orkest en het European Community Youth Orchestra. Als 1e trompettist was hij 12 jaar verbonden aan het orkest van de Hoofdstad Operette te Amsterdam. Daarnaast werkte hij als freelancer bij o.a. Radio Philharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest,  het Gelders Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble.

Op het internationale festival voor blaasorkesten 2003 te Praag won hij de prijs voor beste dirigent van het festival. 

Hij werkte als gastdirigent met het Rundfunk-Blas-Orchester Leipzig (D), het orkest van de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso”. 

Als dirigent van amateurorkesten werkt hij samen met vele gerenommeerde solisten uit de lichte- en klassieke muziekwereld. Zijn muzikale horizon is zeer breed zowel qua genres en stijlen alsook orkestvormen. Blaasorkesten (hafabra) symfonieorkesten en big-bands behoren tot zijn werkveld.

Scroll naar boven