Orkesten – Jeugdorkest

LogoJeugdorkest

Het Jeugdorkest is er voor jeugd in de leeftijd van 10 t/m 18 jaar. Ook voor jou en je vriendjes hebben we een muziekinstrument!

Het jeugdorkest, momenteel tellen we 36 jeugdleden, wordt ieder jaar aangevuld met weer nieuwe jeugdleden vanuit het leerlingenorkest. Het orkest staat onder leiding van dirigent Ruud Hawinkels.

Verder is er een aantal volwassen mensen die je mee helpen om muziek te maken, meestal op instrumenten die iets moeilijker voor jongeren te bespelen zijn, zoals de fagot en de grote koperen bas. Deze volwassen leden spelen vaak ook in het Jeugdorkest mee. Dan zijn we met 36 leden!

jeugdorkest620

Het Jeugdorkest verzorgt zelf ook helemaal zelfstandig leuke optredens en soms nemen ze ook weleens deel aan een wedstrijd. Dat is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor je pappa en mamma en voor je broertje(s) en/of zusje(s). Iedereen mag overigens altijd komen luisteren bij optredens of bij de repetities dus kun je ook opa(s) en oma(s), (oom(s) en tante(s), neefje(s), nichtje(s) en vrienden uitnodigen om van muziek te komen genieten.

Op één of andere manier ben je op deze site terecht gekomen en kun je hier lezen hoe “cool” muziek maken met leeftijdsgenootjes kan zijn.

Muziek maken gaat bij ons samen met andere leuke dingen. Zo gaan we elk jaar naar pret- en sprookjespark De Efteling, is er elke jaar een te gek jeugdweekend in België, een spooktocht, een fietstocht met leuke opdrachten en aansluitend BBQ en zijn we met de carnaval samen met de grote harmonie bij alle optochten betrokken. En al deze extra zaken zijn helemaal gratis!

Lid zijn van het jeugdorkest is stoer. Je maakt muziek met leeftijdsgenoten. En als je wilt, krijg je ook heel veel mogelijkheden om zelf bij activiteiten van het jeugdorkest van alles te regelen.

Scroll naar boven