De vereniging

Echo der Kempen is een bloeiende en succesvolle muziekvereniging met circa 200 leden. Een koninklijke harmonie die al jarenlang een belangrijke maatschappelijke rol vervult in Bergeijk. Echo der Kempen past zich aan bij de huidige tijd, zonder tradities te vergeten. We presenteren ons in steeds vaker wisselende samenstellingen, zoals bijvoorbeeld de Sambaband bij de Crazy Cross, de Z.D.G.K. bij zittingsavonden en een aantal blazers die verschillende bands ondersteunen tijdens het Ploegfestival. ’t Hermenieke is altijd van de partij!

De vereniging bestaat uit twee volwassen muziekgroepen: Harmonieorkest en SlagwerkgroepEn drie jeugdgroepen: JeugdorkestLet’s Play (Aspiranten Jeugdorkest) en YEP – Young Echo Percussion (Jeugd Slagwerkgroep).

Harmonieorkest
Het Harmonieorkest geeft ieder jaar vaste concerten in het voorjaar, najaar en met kerst. Regelmatig produceert het Thema- en Promsconcerten. Ook geeft het Harmonieorkest, samen met de Slagwerkgroep, acte de présence tijdens bijzondere activiteiten t.b.v de Bergeijkse gemeenschap zoals Koningsdag, Carnaval en de intocht van Sinterklaas.

Het Harmonieorkest komt uit in de Concert divisie van de KNMO en behoort daarmee tot de top van de Nederlandse amateur muziekkorpsen.

Slagwerkgroep
De Slagwerkgroep behoort eveneens tot de top van Nederland en is al jaren vooruitstrevend bezig. Sinds 2009 is
de Slagwerkgroep zeer succesvol met de productie van theatervoorstellingen, waarin slagwerkmuziek – ondersteunt door zang, dans en theater – centraal staat. Zo was het theater spektakel “Big Apple Beats”, drie achtereenvolgende avonden uitverkocht in de Theater de Kattendans (ruim 800 bezoekers)!

Scroll naar boven