Orkesten – Let’s Play!

Let’s Play is een nieuw initiatief van Harmonie Echo der Kempen. Het is een orkest voor kinderen die nog geen enkele muziekopleiding hebben gehad en toch samen in een orkest willen spelen. Wij zijn er van overtuigd dat je kinderen eerst moet laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken om ze daarna echt te leren om op niveau muziek te maken. Naar onze mening lukt dat het beste door ze van begin af aan in een groep te laten musiceren. 

Kinderen kunnen kiezen uit alle instrumenten in het orkest en natuurlijk ook slagwerk.  Ze krijgen een instrument van de Harmonie Echo der Kempen, maar met een eigen instrument kan natuurlijk ook. Het eerste half jaar is gratis. Natuurlijk doen de kinderen mee met alle leuke activiteiten, zoals een Jeugdkamp en een bezoek aan de Efteling.

Na het eerste half jaar wordt gekeken of de kinderen verder willen bij de harmonie en op welke manier dat dan het beste kan. Over het algemeen worden kinderen binnen onze vereniging gestimuleerd om les te nemen aan de muziekschool Art4U in Bergeijk. Dit hoeft niet persé, maar is wel het beste om de noodzakelijke muzikale kennis en kunde op te doen voor het spelen in een orkest.

Let’s Play! repeteert iedere maandag om 18.30 uur en staat onder leiding van Pieter van den Broek.

Scroll naar boven