Kom naar het Kerstconcert van Echo der Kempen en Pur Sang!

kerstbal_klein

KERSTCONCERT – Om in de ultieme kerstsfeer te komen bezoek je ook dit jaar weer het kerstconcert van Harmonie Echo der Kempen. Dit jaar voor het eerst in samenwerking met het koor Pur Sang. Maar liefst 50 jaar lang gaven Gemengd Koor d’Eyckelbergh en Harmonie Echo der Kempen samen een Kerstconcert. Maar daar kwam vorig jaar helaas een eind aan. Maar niet getreurd. Harmonie Echo der Kempen heeft een nieuwe partner gevonden voor het Kerstconcert: zanggroep Pur Sang.

Pur Sang
Voor de meeste Bergeijkse muziekliefhebbers is Pur Sang allang geen onbekende meer. Het koor timmert al jaren aan de weg. Voorheen onder de naam The New Generation en sinds 2014 dus als Pur Sang. Onder leiding van dirigent Bert Alessie zingt de groep uit verschillende genres zoals pop, musicals en wereldmuziek.

Tijdens het Kerstconcert zal Pur Sang verschillende bekende en minder bekende kerstliedjes ten gehore brengen. Zo komt Carol of the Bells voorbij. Een van oorsprong Oekraïens lied dat in veel stijlen is gezongen: klassiek, rock, country, jazz en pop. Weten in welke stijl Pur Sang het gaat zingen? Kom dan op 25 december naar de Hofkerk!

Naast Carol of Bells zingt Pur Sang ook het wereldberoemde You Raise me Up. Door velen bekende artiesten gezongen zoals de Ierse band Westlife en de Amerikaan Josh Groban. Maar aan de versie van Pur Sang kunnen ze niet tippen. En wie kent er nu niet die videoclip van We All stand together met de zingende kikkers? Iedere kerst komt deze hit van Paul McCartney weer voorbij. Ook tijdens het Kerstconcert in de Hofkerk in Bergeijk dus.

Echo der Kempen
Ook Echo der Kempen komt weer met een verrassend programma. Bekende kerstliederen worden afgewisseld met stemmige muziek die helemaal van toepassing is op de tijd van het jaar. Zo zal het harmonieorkest onder andere de English Christmas Suite en ook het swingende Jazzy Christmas voor je spelen.

Ook het kerstsprookje De Notenkrakerssuite komt voorbij. Net als het stemmige En Vintersaga van de Zweedse componist Lars-Erik Larsson. Het harmonieorkest en Pur Sang sluiten het concert gezamenlijk af met het prachtige When you Believe uit de film The Prince of Egypt. Dit lied werd wereldberoemd door de vertolking van Whitney Houston en Mariah Carey.

Warme afsluiter
Dit en nog veel meer op Eerste Kerstdag in de Hofkerk in Bergeijk. Het concert begint om 15:30 uur en is GRATIS te bezoeken. Na afloop zorgen we nog voor een lekkere warme chocomel of glühwein zodat u met een goed gevoel huiswaarts kunt keren voor het kerstdiner. Tot 25 december! Fijne Kerstdagen!

Scroll naar boven