Solistenfestival Echo der Kempen ideale voorbereiding op Bladel

Gijs2

SOLISTENFESTIVAL – Het Solistenfestival van Harmonie Echo der Kempen was een groot succes. Tientallen jonge muzikanten lieten op zondag 15 december in Gemeenschapshuis Terlo horen uit welk hout ze gesneden zijn. De meeste deelnemers doen volgende maand ook mee aan het Solistenconcours in Bladel. Hun optreden op ‘t Loo was de ideale voorbereiding voor dit evenement.

Het Solistenfestival werd geopend door het ouder-kindorkest van Harmonie Echo der Kempen. Een orkest dat één keer per jaar optreedt onder bezielende leiding van dirigent Frank Brouwers. Het orkest, bestaande uit kinderen, ouders en opa’s en oma’s speelde de nummers Fame en Mahnahmahnah.

Na dit meesterlijke optreden was het de beurt aan alle solisten. Het was goed te horen dat iedereen hard had gerepeteerd. Alle muzikanten leverden een topprestatie! Voor de laatste puntjes op de i richting het Solistenconcours in Bladel waren juryleden Frans Bottram en Fons Coenen aanwezig. Zij gaven iedereen nog een paar handige tips.

Aan het einde van de middag werden twee muzikanten extra in het zonnetje gezet. Fluitist Bas Thijssen vertolkte op meesterlijke wijze ‘Danse des pierots no 4’ en drummer Niels Theunissen van Maanen zette een weergaloze show neer met ‘Springtime’.

Alle deelnemers van harte gefeliciteerd met jullie prachtige optredens en veel succes volgende maand in Bladel!

Scroll naar boven