Woordje van de voorzitter: terugblikken en vooruit kijken

frankie

WOORDJE VAN DE VOORZITTER – 2019 zit er al weer bijna op. Zelfs een heel jaar vliegt voorbij, dus toch zeker een dag vliegt voorbij. Zorg dat je geniet van elke dag. Een dag geen muziek gemaakt of geluisterd is een dag niet geleefd. Maar wat dat betreft hebben we weer genoeg geleefd en is het een mooi jaar geweest. Natuurlijk is het moeilijk om hoogtepunten te benoemen omdat je het risico loopt bepaalde zaken te vergeten.

Toch wil ik een paar dingen noemen:

  • Het uitwisselingsconcert met Beek en Donk waar we een heel mooi weerzien hadden met onze fan Frank van der Meijden, voormalig wethouder in Bergeijk, nu burgemeester in Beek en Donk. Dat is goed bevallen en een vervolg daarop wordt alweer gepland voor 2020.
  • We hebben de muziekwedstrijd “D’n Adriaan” gehad waar Kim Sweerts excelleerde.
  • Wat de jeugd betreft was het solistenfestival op 15 december j.l. fantastisch. Met veel passie en veel plezier. En leuk dat het breder getrokken wordt, velen van onze leden en/of familieleden leveren ook een bijdrage om deze dag op te fleuren. En wat dan ook weer vooral opvalt is de diversiteit van de deelnemers en mooi dat muziek voor alle leeftijden is.
  • Verder een aantal mooie concerten, zowel bij de jeugd als de volwassenen. Door het jaar heen hebben we een goede mix kunnen zien van slagwerk, harmonie en jeugd.

De uniformen commissie is klaar, de serenade werkgroep is klaar, we hebben wat vernieuwingen doorgesproken met het Oranjecomité om de Aubade op Koningsdag wat moderner te maken. Ook mbt de werkgroep derdengelden is de werkgroep klaar want de adviezen zijn duidelijk. Echter, de uitvoering bij het bestuur loopt wat langzamer. Inmiddels hebben we wel brochures ontworpen om sponsoren mee te kunnen benaderen maar de uitvoering daarvan moet nog starten. We gaan dat in januari oppikken.

Vaste waarden vervallen
Een aantal “vaste waarden” zijn of komen te vervallen. De aanvraag van standaard serenades bij 50-60-70 jarige huwelijken bespreken we wel in het bestuur maar in principe zeggen we dat niet meer toe. De lampionnenoptocht is wederom niet door gegaan en lijkt een verloren traditie. De carnavalstocht op de Weebosch werd de afgelopen steeds minder druk bezocht., waardoor het draagvlak bij onze vereniging verminderde. Voor 2020 hebben we dit daarom afgezegd.

Er is, mijns inziens, dus wel een noodzaak om ons in de toekomst op andere manieren te laten zien in onze gemeenschap. We moeten positief zichtbaar zijn in de gemeenschap en het plezier in de muziek uitstralen om leden te kunnen blijven werven. Een eerste mooi resultaat is dat we de muziek gaan verzorgen bij een samenkomst die de gemeente organiseert voor de bruidsparen die 50-60-70 jaar getrouwd zijn. Heel veel dank aan ‘t ensemble die dit evenement muzikaal opluistert, voor de eerste keer op 21 januari aanstaande. Als je gelegenheden of evenementen mee maakt en je denkt, hier kan de EDK zich positief en modern etaleren, laat het ons dan aub weten.

2020
Ook in 2020 gaan we weer voldoende beleven. De muziekwerkgroep is druk bezig om geschikte muziek te kiezen voor het concoursjaar 2020. We hebben een grote diversiteit aan leden, dat maakt onze vereniging heel speciaal en sociaal zeer waardevol en leerzaam. Maar dat betekent wel dat de muziekwerkgroep heel veel zorg aan de muziekkeuze moet besteden om een goed draagvlak te creëren. Ik kan jullie verzekeren dat ze daar zeer gedreven en druk mee bezig zijn, dus dat komt goed. De slagwerkgroep is heel druk bezig met de voorbereidingen van de “Percussion meets Arts” show op 24, 25 en 26 april 2020. We kijken er naar uit, evenals naar het speciale carnaval dat we in 2020 gaan beleven met aan het roer 2 van onze fantastische leden, namelijk Prins Pantalon (Pieter) en Prinses Anke. Zorg dat je er bij bent.

Namens het bestuur wens ik jullie en jullie familie een gelukkig kerstfeest toe en de allerbeste wensen voor 2020. Vooral natuurlijk in goede gezondheid en hopelijk opgefleurd met een flinke dosis aan mooie muzikale evenementen.

Ik hoop jullie allemaal persoonlijk te ontmoeten op onze nieuwjaarsborrel op maandag 6 januari 2020. Tot dan.

Scroll naar boven