Prijzenregen tijdens Solistenconcours Bladel

PHOTO-2020-01-20-09-34-03

Afgelopen zondag op 19 januari werd weer het jaarlijkse solistenconcours in Bladel gehouden. Zoals elk jaar werd dit weer georganiseerd door Koninklijke Harmonie l’Union met ondersteuning van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen en uiteraard ook nu weer met een grote afvaardigingen van muzikanten van de Echo der Kempen. 22 jonge muzikanten – 15 blazers en 7 slagwerkers – namen deel aan het concours. Evenals vorig jaar was het weer een ware 1e prijzenregen.

Als eerste was Charlotte Theuws aan de beurt. Zij behaalde met The Bear Necessities 84 punten. Daarna was het Elle van Ratingen die met De Zeevaardersmedley 82 punten behaalde. Tessa Burgmans behaalde met Le Fanfaron 85 punten en Gijs Delreu behaalde 87 punten met zijn stuk The Young Maestro. Na Gijs was het de beurt aan Anne van Ratingen. Zij behaalde met Reverie et Scherzetto 83 punten.

Binken
Bij de slagwerkers behaalden Daan Bierens en Willem van Veldhoven 82 punten met de toepasselijke titel De Binken. Guus IJzermans en Rick Smolders behaalden 78 punten met Double Action. Max Rijkers scoorde 81 punten met Three Solo Dances. Mike Coppelmans kreeg voor zijn solowerk 81 punten. De laatste slagwerker van onze vereniging was Niels Teunissen van Manen. Hij scoorde 77 punten met Springtime.

Het solistenconcours trok ook deze aflevering weer veel publiek, een ware ondersteuning voor de jonge deelnemers aan dit concours.

Fluiten
Na de slagwerk categorie werd het programma vervolgd met de blazers uit de 4e tot en met de 1e divisie. Daarin scoorde Sarah Delreu 81 punten met Kleine Suite. Fenne Huijzers behaalde 88 punten Sonatina. Na Fenne was Bas Tijssen aan de beurt. Hij kreeg voor zijn uitvoering van Dance Des Pierots No.4 maar liefst 92 punten. Deze divisie werd afgesloten door een duet van Sarah Delreu en Anne Knegtmans. Samen kregen ze 90 punten voor het werk met de lange titel: Concerto in C-Major F. VI, n.2. deel 1 en 2.

In de 3e divisie was het Maud de Bie die 82 punten behaalde met haar vertolking van Souvernir Russe. Anne Knegtmans kreeg voor Novelette 89 punten. Inge de Proost kreeg voor Nocturne 87 punten en Ilse Caris behaalde 85 punten met Romance. De laatste divisie die aan bod kwam was de 1e divisie. Daarin scoorde Noortje Daams 94 punten. Jinte van der Heijden kreeg maar liefst 96 punten en was daarmee de winnaar van Sjef van Sambeeck wisseltroffee.

13 muzikanten van de Echo mogen nu deelnemen aan de Brabantse Kampioenschappen omdat zij met hun knappe prestatie meer dan 85 punten hebben gescoord! Namens de Koninklijke Harmonie Echo der Kempen willen wij alle deelnemers van harte feliciteren met de fantastische resultaten! Wij kunnen als vereniging alleen maar trots zijn op dit talent!

Scroll naar boven