Terugblik carnaval: ‘Zonder muziek ginne carnaval’

sambaband_2020

BERGEIJK – De carnaval is weer uit de benen en we gaan alweer richting Halfvasten. Tijd om nog één keer terug te blikken op een prachtig feest: carnaval 2020. Een feest dat niet kan zonder muziek! Reden voor Harmonie Echo der Kempen om flink uit te pakken met deelnames aan optochten en optredens in cafés en zalen. Sowieso was de EDK dit jaar hofleverancier voor diverse carnavalsverenigingen. Prins Pantalon (slagwerker Pieter van de Broek) en Prinses Anke (Theuws, klarinettiste) regeerden over Teutengat en Jeugdprins Bas (Tijssen, fluitist) zwaaide de scepter in het Rommegat. Zowel het Teutengat als het Rommegat werden dan ook meermalen bezocht door DE Sambaband en Zonder Drank Ginne Klank, aangevuld met jeugdleden van YEP en jeugdorkest.

Deze carnavalsbands van de EDK waren ook actief in de optochten in Bergeijk. Op zaterdag werd de Kinderoptocht opgeluisterd en dat was ook het plan tijdens de Grote Optocht van Teutengat op zondag. Helaas werd deze afgelast vanwege het slechte weer. Maar dat weerhield de leden van DE Sambaband en ZDGK er niet van om Teutengat te vullen met prachtige carnavalsklanken.

Primeur
Op maandag was er een primeur voor de ZDGK. Na het carnavalsontbijt trokken zij naar de Cafetaria de Walrus om daar de Bonte Stoet op te wachten en het publiek daar te vermaken. Toen de optocht eenmaal voorbij was getrokken stapten ze op de Volmolenkar om een oorverdovend optreden te verzorgen tijdens het kapellenfestival van CV De Bremspoersen in Riethoven. DE Sambaband luisterde op maandag de optocht in Urnegat op.

Een dag later werd deelgenomen aan de laatste optocht van carnaval 2020: die van het Rommegat. Ook hier werd weer vol overgave de ene na de andere carnavalshit ten gehore gebracht. Na afloop werd in Gemeenschapshuis Terlo Prins Bas in het zonnetje gezet. Hij kreeg een speciaal EDK jeugdshirt uitgereikt met daarop zijn prinselijke naam.

Jeugd stond voorop
Het mooie aan dit alles is dat de jeugd van de EDK in grote getalen aanwezig was om mee te spelen tijdens alle optochten en optredens. Het toont maar weer eens aan hoe leuk het is om muziek te maken met leeftijdsgenoten. Gun je kind dit ook en stimuleer hem of haar om muziek te maken. Of dat nu is bij Harmonie Echo der Kempen of bij één van de andere mooie muziekverenigingen in Bergeijk. Muziek verrijkt je leven! Kijk voor meer informatie over het lidmaatschap bij de EDK op www.echoderkempen.nl.

Twee concerten
Daar vind je ook informatie over onze twee eerstvolgende concerten. Op zondag 22 maart krijgt het harmonieorkest ‘Hoog bezoek’ van de Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning uit Beek en Donk. Het uitwisselingsconcert in de Kattendans start om 14:00 uur.

In april geeft de slagwerkgroep een drietal concerten in de Kattendans. Na diverse prachtige shows in het verleden waarvan de laatste, het tragisch komische verhaal vertelde van een failliet circus in 2017 is de groep terug in 2020 met een avondvullend programma. Dus bereid u voor, want tijdens deze voorstelling wordt alles uit de kast getrokken om u een onvergetelijke avond te bezorgen bij: Percussion Meets Art.

Voor beide concerten kunt u kaarten kopen via de website van Theater de Kattendans: www.kattendans.nl.

Scroll naar boven