Woordje van de voorzitter: stand van zaken

voorzitter

Beste EDK-leden,

Het is een rustige maand geweest sinds mijn vorig schrijven. Blijf thuis !!!!

Toch gaan Lintjesdag, Koningsdag, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag natuurlijk wel voorbij en weliswaar gaat het niet “gewoon door” maar het gaat wel door: op een hele speciale manier. Het begon heel leuk en positief met de fijne, verdiende verrassing voor ons aller Paul Christiaans. Volkomen verrast was hij toen op vrijdagochtend de burgmeester op zijn grasveld stond en hem de koninklijke onderscheiding “overhandigde”. Er was muziek geregeld door de vriendengroep binnen de EDK, volgens de RIVM richtlijnen, daarvoor hartelijk dank. Namens, de EDK feliciteren we hierbij Paul natuurlijk nogmaals van harte met deze onderscheiding vanwege het vele vrijwilligerswerk dat hij voor de EDK heeft verricht. Natuurlijk komen we hier op een later moment nog eens op terug om de onderscheiding wat meer luister bij te zetten.

Ook met Koningsdag en Dodenherdenking Bevrijdingsdag hebben verschillende leden van de EDK zich positief laten zien. Op drie plaatsen rondom het Hofhuis werd door het drietal Simon, Frank, Harrie, volgens RIVM richtlijn, het Wilhelmus vertolkt plus nog een enkele andere toepasselijke nummers. Zeer bedankt daarvoor.

Taptoe
Bij de dodenherdenking weet ik niet wie allemaal meegedaan hebben maar waarschijnlijk werd door velen om 19.58:30 de Taptoe ingezet voorafgaand aan de 2 minuten stilte en het Wilhelmus. Ook hadden in ieder geval de trompettisten een heel mooie Taptoe in elkaar gesleuteld en online gezet. Ook hier allemaal zeer bedankt om middels deze activiteiten de EDK en de muziek op een positieve manier uit te dragen.

Ik schrijf dit op zondagochtend 10 mei 2020. Moederdag. Weer gaan we een rustige dag tegemoet. Rust, ik vond het altijd een genot. Nu mag het wel weer wat onrustiger worden. Dit is natuurlijk wel bedoeld op een positieve manier.

Versoepelingen
En gelukkig zit dat er aan te komen. Er zijn “versoepelingen aangekondigd” en we weten al heel wat. Namelijk dat er een hoop niet door gaat: ploegfestival, concours, zomercarnaval, etc. Dat betekent dat we een nieuwe invulling moeten gaan geven aan de nabije toekomst. Het zal een zomer worden zonder al te veel geplande activiteiten. Wellicht blijven veel mensen thuis en misschien geeft dat ook wel nieuwe mogelijkheden. In ieder geval wordt daar nu flink over nagedacht en een ieder is welkom om zijn of haar ideeën kenbaar te maken.

We zijn van plan om de repetities van YEP, Let’s Play, Jeugdorkest en wellicht groepsrepetities van het harmonieorkest en slagwerkgroep zo snel mogelijk op te starten als dit mogelijk is volgens de richtlijnen van het RIVM. Daar moeten de richtlijnen van de overheid nog wel wat duidelijker worden en ook de Kattendans moet maatregelen nemen om op een veilige manier deze repetities te kunnen starten. Daar is men nog niet uit maar wel volop mee bezig. We houden jullie op de hoogte.

Net als vorige keer verneem ik gelukkig geen cruciale problemen binnen onze vereniging. Ik hoop van ganser harte dat dat zo blijft. Blijf gezond en er is versoepeling op komst dus tot snel!!

Scroll naar boven